Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα "ρετιρέ" της ΔΕΗ.

Σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις διοχετεύουν στα παπαγαλάκια τους, στα Μ.Μ.Ε., χαλκιδευμένα στοιχεία με σκοπό να σπιλώσουν τον αγώνα των εργαζομένων του κάθε κλάδου.
Μπροστά στο μεγάλο απεργιακό αγώνα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που αρχίζει από τις 20/06/2011, για την σωτηρία της ΔΕΗ από τα οικονομικά αρπακτικά που θέλουν να την αγοράσουν αντί πινακίου φακής, θα διασπείρουν ειδήσεις για δήθεν καλοπληρωμένους και βολεμένους εργαζομένους στη ΔΕΗ ώστε να υπονομεύσουν τον αγώνα στα μάτια της κοινωνίας.
Μετά το κατα παραγγελία πόρισμα Ρακιντζή, πιθανόν να δώσουν στη δημοσιότητα επιλεγμένα εξοφλητικά μισθοδοσίας για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη που σήμερα αναζητά με αγωνία ένα μεροκάματο. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει από τα εξοφλητικά μισθοδοσίας δύο νέων συναδέλφων στη ΔΕΗ, ενός Τεχνικού και ενός Διοικητικού.




Σίγουρα υπάρχουν και εργαζόμενοι που αμοίβονται με πολύ περισσότερα. Είναι εργαζόμενοι στα εργοστάσια και στα ορυχεία της ΔΕΗ όπου οι συνθήκες εργασίας δεν πληρώνονται με οποιοδήποτε ποσό. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε κακόπιστος δημοσιογράφος να αφιερώσει ένα μήνα στο να πάει να εργαστεί πλάϊ σε αυτούς. Τότε θα είχε ιδίαν άποψη και πιθανόν να μην κατηγορούσε ποτέ ότι λαμβάνουν πολλά χρήματα. Άλλωστε από το 2008 ζητάμε σαν ΓΕΝΟΠ αντί για υπερωρίες που πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, τα χρήματα άυτά να δαπανηθούν για 5.000 νέες προσλήψεις άνεργων συνανθρώπων μας. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις αγρόν ηγόραζαν.
Επιβάλλουν με το πάγωμα των προσλήψεων την περαιτέρω σύναψη εργολαβικών συμβάσεων, όπου η ΔΕΗ δυστυχώς δαπανά πολύ περισσότερα από ότι να είχε μόνιμο προσωπικό. Π.χ. στην Πάτρα, για διακοπές και επανασυνδέσεις δίνει στον εργολάβο από 8.000 € μέχρι 18.000 € πλέον Φ.Π.Α. όπου απασχολεί 4 άτομα προσωπικό, που αν ήταν μόνιμο προσωπικό της ΔΕΗ θα δαπανούσε 4.000 € το μήνα και χωρίς Φ.Π.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου