Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η νέα μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολαιμαίδα 600MW 1,32 Δις. το 17% 380 εκατ. Άρε νέο Γουδί που χρειάζεται.....

ΔΕΗ: Δύο προσφορές για τη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V»
28/06/2011 20:27

Δύο προσφορές έγιναν αποδεκτές από τη ΔΕΗ, για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας του Οργανισμού στην Πτολεμαΐδα, προϋπολογισμού 1,32 δισ. ευρώ και ισχύος 550-660 μεγαβάτ.
Προσφορές υπέβαλαν η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και ο όμιλος εταιρειών Alstom Power System S.A., Alstom Power Systems GmbH, Alstom Hellas Α.E., METKA A.E. και DAMCΟ Energy Α.Ε. με επικεφαλής την Alstom Power System S.A.
Οι προσφορές που ανακοίνωσε η ΔΕΗ είναι οι εξής:
1. Προσφορά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Η προσφορά αφορά σε μικτή ισχύ 660,0 MW.
Ο υποπρομηθευτής του Ατμολέβητα και του Συστήματος Αποθείωσης καυσαερίων είναι η εταιρεία Hitachi Power Europe GmbH, ο υποπρομηθευτής του Ατμοστροβίλου και της Γεννήτριας είναι η εταιρεία Hitachi Ltd Ιαπωνίας και ο υποπρομηθευτής των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων η εταιρεία Hamon Environmental GmbH.
2. Προσφορά του Ομίλου Εταιρειών Alstom Power System S.A., Alstom Power Systems GmbH, Alstom Hellas Α.E., METKA A.E. και DAMCΟ Energy Α.Ε. με επικεφαλής την Alstom Power System S.A.
Η προσφορά αφορά σε μικτή ισχύ 598,9 MW.
Ο κατασκευαστής του Ατμολέβητα είναι η εταιρεία Alstom Power Systems GmbH, ο υποπρομηθευτής του Ατμοστροβίλου και της Γεννήτριας η εταιρεία Alstom Power Steam Turbines, ο υποπρομηθευτής των Ηλεκτροστατικών Φίλτρων η Εταιρεία Alstom Power India και ο υποπρομηθευτής του Συστήματος Αποθείωσης Καυσαερίων είναι η εταιρεία Alstom Power Italia.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης.
Από τα δηλωθέντα εγγυημένα περιβαλλοντικά μεγέθη και των δύο προσφορών προκύπτει ότι η νέα Μονάδα θα τηρεί τους πλέον αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους για τις εκπομπές ρύπων που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, δηλαδή:
* Εκπομπές οξειδίων του αζώτου NOx ≤ 200 mg/Nm3
* Εκπομπές Σωματιδίων ≤ 10 mg/Nm3
* Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2 ≤ 150 mg/Nm3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου