Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
ΠΑΤΡΩΝ-ΑΙΓΙΟΥ ΠΑΤΡΑ 15/2/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες μέρες η ομοσπονδία μας η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δέχεται μια κλιμακούμενη επίθεση για συμπεριφορές και στάσεις, διαφόρων στελεχών της και εργαζομένων στην Επιχείρηση.
Ο χρόνος που επιλέκτικε, σίγουρα δεν είναι τυχαίος. Γιατί στο χρονικό διάστημα αυτό, έχει ανοίξει ο διάλογος για τη περαιτέρω απελευθέρωση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με βασικό σκοπό τη διάλυση της ΔΕΗ, το ξεπούλημά της σε διάφορα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα αλλά και την είσοδο ιδιωτών στη παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.

Φραγμός στα σχέδιά τους αυτά, αποτελούσε και αποτελεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα στη ΔΕΗ. Για το λόγο αυτό, γίνεται σήμερα μια προσπάθεια να το απαξιώσουν στα μάτια της κοινωνίας και των εργαζομένων.
Έτσι, για περίπου τέσσερις μήνες και ανά δύο ημέρες την εβδομάδα, θα δεχόμαστε τη συγκεκριμένη επίθεση από μέχρι να περάσουν τις συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις.
Όχι βέβαια γιατί δεν υπάρχουν ευθύνες από πλευράς και των συνδικαλιστικών μας στελεχών, ανεξαρτήτου παράταξης ή σωματείου.
Αλλά γιατί πριν από χρόνια, όταν κάποιοι τα κατήγγειλαν, τα Μ.Μ.Ε. δεν είχαν δώσει την απαιτούμενη προσοχή και διάσταση. Πιθανόν δε θα εξυπηρετούσε τότε του σκοτεινούς σκοπούς τους. Σήμερα θα διασύρουν ακόμη και τον τελευταίο εργαζόμενο στη ΔΕΗ, που πιθανόν, μέσο άλλης διαστηριότητάς του αυξάνει το εισόδημά του.
Ενώ παράλληλα σήμερα, εμφανίζεται σε Αθηναϊκή Εφημερίδα ακόμη και το αίτημα της πληρωμής της κανονικής αδείας τεσσάρων ετών, εργαζόμενου συνδικαλιστή, ο οποίος είχε εκλεγεί σε ανώτερες θέσεις στη ΔΕΗ και του ασφαλιστικού μας φορέα.
Αυτά τα φαινόμενα, τραυματίζουν την εικόνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος στη ΔΕΗ και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Με θλίψη όμως βλέπουμε, τόσο συνδικαλιστικές παρατάξεις όσο και κάποια σωματεία, να βρίσκουν την ευκαιρία, να καταγγείλουν τα κακός κείμενα αυτά σήμερα, όταν τότε που ξεκινούσαν, είχαν ενεργό συμμετοχή σ’ αυτά.
Για το λόγο αυτό, σαν Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, θεωρούμε και προτείνουμε όπως συνταχθεί και εφαρμοστεί άμεσα Κώδικας Συνδικαλιστικής Δεοντολογίας.
Με τον τρόπο αυτό, θα διαφυλάξουμε και θα επαναφέρουμε το συνδικάτο στην Ιστορική του θέση, όπου κατά το παρελθόν πέτυχε, κερδοφόρους αγώνες για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και γενικότερα στη Κοινωνία.
Η Στάση και η Δράση του κάθε συνδικαλιστικού στελέχους, θα πρέπει να κρίνετε καθημερινά και αυστηρά. Ενώ παράλληλα, οι οποίες διευκολύνσεις του παρέχει η νομοθεσία, καθώς και οι προβλεπόμενες οικονομικές απολαβές από παραστάσεις μέσο θεσμοθετημένων οργάνων, να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής και για μία μόνο θητεία.
Το κάθε σωματείο, έχει τη βασική ευθύνη να ελέγχει, τόσο τη λειτουργία όσο και την εικόνα του κάθε συνδικαλιστικού του στελέχους, αποτρέποντάς τον παράλληλα να προκαλεί με τη στάση του και τις ενέργειές του, την κοινωνία και τους εργαζόμενους.
Πιστεύουμε, ότι τα γεγονότα αυτά, θα θωρακίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ και θα αποτελέσουν αφορμή για μια νέα Ελπιδοφόρα πορεία, προς όφελος των εργαζομένων και της επιχείρησης.

Για την Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

                                            

                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου