Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ



                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι απαράδεκτο, να έχει εγκριθεί η πρόσληψη Ιατρικού προσωπικού με συμβάσεις για το ΠΕΚΑ Δυτικής Ελλάδος και μέχρι σήμερα, να μην έχει προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία της προκήρυξης!!!!
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ να βιώνουν μια πρωτοφανή ταλαιπωρία μήνες τώρα στις καθημερινές τους συναλλαγές, διότι ο ένας γιατρός δεν επαρκεί να καλύψει την καθημερινή προσέλευση των ασφαλισμένων στο ταμείο.
Παρόλο που σαν Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ πρόσφατα είχαμε καταγγείλει το γεγονός αυτό, δυστυχώς, οι αρμόδιοι δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν, λόγω έλλειψης Ιατρικού προσωπικού τα ιατρεία, ενώ το οδοντιατρείο λόγω του ότι δεν είναι πλήρως εξοπλισμένο, δεν πραγματοποιεί όλες τις οδοντιατρικές εργασίες αλλά μόνο καθαρισμό.
Και στην τελευταία κατανομή του Ιατρικού προσωπικού για προσλήψεις, δεν προβλέπεται η θέση οφθαλμίατρου για το ΠΕΚΑ/Δυτ. Ελλάδος με αποτέλεσμα, παρόλο που υπάρχει ο εξοπλισμός, να μη λειτουργεί και τα υλικά να βρίσκονται δύο χρόνια στα κουτιά. Το υπόψη Ιατρείο, θα μπορούσε, εκτός της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, να έχει και έσοδα, εάν προχωρούσε σε σύναψη σύμβασης με την ΔΕΗ, για τις προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις των εργαζομένων της στην Δυτική Ελλάδα, που είναι χρήστες Η/Υ και υποχρεούνται οι εργοδότες να πραγματοποιούν.
Όλα αυτά που περιγράφουμε, είναι πολύ σοβαρά και έχουν εξαντλήσει την υπομονή των ασφαλισμένων. Γιατί μετά τις περικοπές που υφιστάμεθα σε μισθούς και συντάξεις, καλούμαστε να πληρώνουμε όλες τις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, παρόλο που παρακρατούνται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Από 1η Απριλίου, με απόφαση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, δεν θα χορηγεί φάρμακα στους ασφαλισμένους μας επί πιστώσει, διότι το ΤΑΥΤΕΚΩ τους έχει απλήρωτους από το Σεπτέμβριο του 2010. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να τα πληρώνουμε τοις μετρητοίς και να καταθέτουμε τα παραστατικά για την πληρωμή μας στο ταμείο, δηλαδή μετά από μήνες.
Όλα αυτά απαιτούν, την άμεση πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ώστε να δοθεί οριστική λύση, μέσα από συνδικαλιστικούς αγώνες και ένδικα μέσα, διότι παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται σε όλη την Ελλάδα και δεν αποτελούν τοπικό πρόβλημα.
Για το λόγο αυτό απαιτούμε:
Την άμεση πληρωμή των φαρμακείων από το ΤΑΥΤΕΚΩ, διότι διαπιστώνουμε ότι οι Φαρμακοποιοί βιώνουν ένα πρόβλημα σε μόνιμη και διαρκή βάση. Έχει εξαντληθεί η υπομονή τους, γιατί χρόνια τώρα χορηγούν φάρμακα στους σφαλισμένους των ταμείων επί πιστώσει, όπου δυστυχώς πληρώνονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και καθυστέρηση. Αντί το κράτος να λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί, δηλαδή σωστά, να είναι υπόδειγμα και παράδειγμα για τους άλλους, έχει ενταχθεί και αυτό δυστυχώς, στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
Να προχωρήσει στη πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού προσωπικού στα ΠΕΚΑ και στα ΓΑΠ, δημιουργώντας παράλληλα σε κάθε περιφερειακή οντότητα, σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των Δαπανών του ασφαλιστικού φορέα και την οικονομική αιμορραγία των ασφαλισμένων. Η λύση των συμβεβλημένων Ιατρών που προωθείται, με βεβαιότητα θα αυξήσει τις δαπάνες του ασφαλιστικού μας φορέα.
Επειδή διαφαίνεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι, μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο για τις ασφαλιστικές και υγειονομικές μας υπηρεσίες που θα προσφέρει ο ασφαλιστικός μας φορέας, λόγο της μείωσης της χρηματοδότησης από τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης, λόγο του Μνημονίου, καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε συνεργασία με τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, όπως απαιτήσουν με κάθε μέσο από την επιχείρηση, ακόμη και δικαστικά, την καταβολή της οικονομικής διαφοράς που προκύπτει στο ασφαλιστικό μας φορέα και απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του.
Άλλωστε αυτό προβλέπεται στο Νόμο 2773/1999 κατά το άρθρο 34 που επικαιροποιήθηκε και με μεταγενέστερους.


                  Για την Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
        Ο Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας       

 Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ  ΡΟΓΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου