Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η ΔΕΗ αξιζει 16 δις ευρω. Στοχοποίησαν τη ΓΕΝΟΠ γιατι αντιδρά στα σχεδιά τους.


Μεγάλη Πέμπτη, στην κορύφωση του θείου δράματος επέλεξαν να κτυπήσουν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.  Την ημέρα που διαδραματίστηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Προδοσία και η Σταύρωση του Θεανθρώπου. Όμως μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση.
Έτσι και στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, μετά τα γεγονότα αυτά, πιστεύω ότι θα υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση της ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της εικόνας στην κοινωνία και στους εργαζομένους.

Όχι γιατί οι επιχορηγήσεις αυτές ήταν παράνομες όπως θέλουν να παρουσιάσουν τα Μ.Μ.Ε. των Αθηνών. Άλλωστε προβλέπονταν μέσα από Σ.Σ.Ε. τις οποίες και επικύρωσαν όλες οι κυβερνήσεις, στα χρόνια των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση, χωρίς ποτέ κανείς να θέσει θέμα νομιμότητας.
Βέβαια ο νόμος 1264/82 που επικαλούνται, μπορεί να βάζει φραγμούς για να μην χάνουν την ανεξαρτησία τους τα σωματεία και την διεκδικιτικότητα στα αιτήματα των εργαζομένων προς τους εργοδότες, όμως κανείς δεν καταγγέλλει την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ότι μετά από αυτά, περιήλθε σε Αφωνία και απώλεσε την αγωνιστικότητα της. Απεναντίας καταγγέλλουν  ότι και με  χρήματα από αυτά, τα χρησιμοποίησε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για να πληρώσει τις αγωνιστικές της πρωτοβουλίες.
Άρα οι φόβοι που προσπαθούσε να διαφυλάξει ο νομοθέτης, με την απαγόρευση της χρηματοδότησης για να μην αποτελέσουν τα σωματεία εργοδοτικά, δεν βρήκαν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ψεγάδι εφαρμογής.
Δεν θέλω να αναφερθώ στις γνωμοδοτήσεις που έχει, τόσο η ΔΕΗ όσο και η ομοσπονδία, για το σύννομο αυτών των χρηματοδοτήσεων. Πιστεύω ότι αναλυτικά θα εκφραστούν στη συνέντευξη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ στις 28 Απριλίου.
Θέλω όμως να διατυπώσω δημόσια την άποψή μου, πιστεύω ότι πιθανόν να συμφωνούν και άλλοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο να διαχειρίζεται η ομοσπονδία τα προγράμματα Κοινωνικών παροχών που προβλέπονται στις Σ.Σ.Ε.
Η ΔΕΗ να έχει την αποκλειστική ευθύνη, των διαδικασιών οργάνωσης και χρηματοδότησης των παροχών αυτών προς τους εργαζόμενους, καμία ανάμειξη πια της ομοσπονδίας. Έτσι δεν θα μπορεί κανείς, π.χ. Ρακιντζής,  να προχωρά σε πορίσματα που τα αποτελέσματα τους να έχουν, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, να δημοσιοποιούνται στο τύπο.
Τυχαίο, δεν νομίζω.
Να καλέσει η ομοσπονδία του εργαζόμενους, να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους για υπερεσιακούς λόγους προπάντων για εκτός έδρας, διότι πιθανών να κατηγορηθούν ότι η ΔΕΗ, πληρώνει τις προσωπικές τους μετακινήσεις. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να τους παρέχει υπηρεσιακά οχήματα με διακριτικά της επιχείρησης.
Κάνω έκλυση όμως σε συνδικαλιστές παρατάξεις, που παρόλο ότι ήταν χρήστες ταξιδιών μέλη τους με ευθύνη των ηγεσιών τους, σήμερα σαν «μωρές παρθένες», προσπαθούν να καταγγείλουν τις πολιτικές αυτές.  
Και το διατυπώνω δημόσια εγώ γιατί συνειδητά, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί, δεν κάναμε χρήση αυτών, γιατί διαφωνούσαμε και είχαμε τους φόβους μας ότι αυτά θα αποτελέσουν, όπλα να διασύρουν την στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Δυστυχώς δικαιωθήκαμε όσοι πιστεύαμε αυτό. Όπως δυστυχώς και ο Φωτόπουλος, δεν τόλμησε, παρόλο που δεν τα ενέκρινε αρχικά, να τα καταργήσει, φοβούμενος πιθανόν μην κατηγορηθεί από συνδικαλιστικά στελέχη, ότι απώλεσε η ομοσπονδία κεκτημένα δικαιώματα  που είχαν αποτυπωθεί μέσα από Σ.Σ.Ε.
Σήμερα καλείτε να διαχειριστεί αυτή την καυτή πατάτα, έχοντας τόσο αυτός όσο και εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ στοχοποιηθεί στην προσπάθεια να ξεπουληθεί η επιχείρηση. Δυστυχώς η κοινωνία, δεν έχει ακόμη την οριμότητα να διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια αλλά και την σκοπιμότητα που υπάρχει στο παρασκήνιο.
Είναι γνωστό, στους λίγους που ασχολούνται σήμερα με ότι διαδραματίζεται στην ενέργεια, ο πόλεμος που έχει αναπτυχθεί στο ποιος θα επικρατήσει.
Τα ποσά που δαπανώνται στην προώθηση αυτών των στόχων, από τα ενεργειακά συμφέροντα δηλαδή, είναι ικανά να στηρίξουν νέα πολιτικά κόμματα, καταρρέοντα οικονομικά Μ.Μ.Ε., να εξαγοράσουν συνειδήσεις.
Επειδή είμαι από τους ανθρώπους, που έχω μάθει να δίνω μάχες σύμφωνα με ότι μου υπαγορεύει η συνείδηση μου ότι είναι σωστό, ανεξαρτήτου τι λένε οι πολλοί, πιστεύω ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να καλέσουμε ξεκάθαρα την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης (δημοσιογράφους), όλα τα Μ.Μ.Ε. να πάρουν θέση.
Πρέπει να πουληθεί η ΔΕΗ για να μειωθεί το Δημόσιο χρέος και να βγει ο λαός από το μνημόνιο;
Κατά τη προσωπική μου γνώμη να πουληθεί. Όμως για ποίο ποσό μιλάμε ότι πρέπει να είσπραξη ο κρατικός προϋπολογισμός.
Η ΔΕΗ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου Αρ. Ζερβού στις 15-2-2011 στον τύπο, σύμφωνα με τα πάγια λογιστικά της στοιχεία έχει περιουσία που ανέρχεται στο ποσό των 16 δις ευρώ ενώ η πραγματική πολύ περισσότερα. Άρα εάν πωληθεί λιγότερα από 16 δις, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεις του Ελληνικού Κράτους.     
Για την Ελλάδα ναι να πουληθεί, κάτω από 16 δις όποιος τολμήσει να συμφωνήσει θα πρέπει να στηθεί ένα Νέο Γουδί. Γιατί αυτό αποτελεί, όχι μόνο οικονομικό σκάνδαλο, αλλά ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Γιατί τα σκάνδαλα των υποβρυχίων, των δομημένων, της SIEMENS, κ.α αποτελούν πταίσματα μπροστά σ’ αυτό που πάει να συντελεστεί.  
Θέλω να πιστεύω, ότι στα πλαίσια της συνέντευξης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να τεθεί η πραγματική αποτίμηση της περιουσίας της επιχείρησης, να τονιστεί για άλλη μία φορά ότι θα διεκδικήσουμε δικαστικά πια τα οφειλόμενα από της ενσωματωμένης περιουσία του ασφαλιστικού μας στη ΔΕΗ άμεσα πριν την διαδικασία μετοχοποίησης και να δούμε ένα βρεθούν αγοραστές κύριε Παπακωνσταντίνου………….



Με την ευχή καλή Ανάσταση και καλό αγώνα για να αποτινάξουμε τους ζυγούς που μας έχουν επιβάλει οι Υπάλληλοι των Τρωικανών…..


Κανελλόπουλος Θεόδωρος σύνεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ, πρόεδρος της Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών-Αιγίου.
Η άποψη αυτή είναι προσωπική και δεν αποτελεί θέση παράταξης ή σωματειακού παραρτήματος.                               
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου